Återupptäck livets glädje genom Biodanza!

Vill du förbättra din hälsa? Vill du bygga bättre relation med dig själv och till andra? Vill du njuta mer av livet och uppleva mer glädje och mening? Gillar du rörelse och musik? Då ska du pröva Biodanza – livets dans!

Återkoppling från gruppen i Uppsala. Kom och upplev du också.
Återkoppling från gruppen i Uppsala. Kom och upplev du också.

Dans och rörelse på Verkstan på torsdagar

ATT VÄXA INIFRÅN. Under våren träffas vi på torsdagar för att växa tillsammans. Fokus kommer att vara på vår inre tillväxt.  Det handlar om ljus, värme och närhet och leder till mer glädje, ökad lätthet och mer njutning i våra liv. OBS! Torsdagen 18 maj är det Kristi Himmelsfärds dag. Då har vi ingen dans. Sedan dansar vi den 25 maj, då fröet kommer att gro. Terminens sista dans är den 1 juni. Jag hoppas vi ses. Välkommen!

Alla frön bär på en stor potential. Under rätt förutsättningar utvecklas potentialen. Vi bär också på en stor potential, som under rätt förutsättningar kan utvecklas. Det är fokus i Biodanza.

VAR? Verkstan, Alsikegatan 6 Uppsala.
NÄR? Torsdagar kl. 18.00 – 20.00. Det går bra att ansluta till gruppen vartefter. Sista danstillfället för terminen är 1 juni. OBS! Det är ingen dans 18 maj. 
HUR?
Klä dig bekvämt, tag gärna med en vattenflaska och ett öppet sinne. 
ANMÄLAN? Meddela Gunilla om du kommer: 0739 469 529 eller via mail gunilla(at)frigorlivskraften.nu
KOSTNAD? 100-200 kr/session, betala efter förmåga. Betala via Swish på plats. Inga förkunskapskrav ställs. Medlemmar på Verkstan har rabatt.

Varmt välkommen att sätta fart på dina livskrafter!

 

Öppet hus på Verkstan

Vid fyra lördagar under våren erbjuds pröva på med Biodanza: Lördagen 18 februari, 18 mars, 15 april och 27 maj kl. 10.30-12.30. Det är gratis för medlemmarna i Verkstan. Övriga betalar 100 kronor/tillfälle. Ta chansen och öppna upp för glädje, rörelse, gemenskap och kontakt. Klä dig bekvämt och ta gärna med vatten. Plats Verkstan Alsikegatan 6, Uppsala.

Familjedanza 

Det är fint att kunna erbjuda en aktivitet där flera generationer kan dansa tillsammans.  Stora som små är välkomna att utforska sina rörelser till musik, tillsammans med andra på Verkstan. Det blir ett äventyr, en upplevelse som vi skapar tillsammans. I vår kommer jag vilja erbjuda familjedanza minst vid två tillfällen. Tiden och plats är inte bestämd ännu.

Familjedanza – en aktivitet där flera generationer kan mötas genom musik och rörelse. Ett äventyr för både stora och små.
Familjedanza är en möjlighet att möta familjemedlemmar och andra på ett nytt sätt.
VAR? Inte bestämt ännu.
NÄR? Inte bestämt ännu.
HUR? Klä er bekvämt, tag gärna med en vattenflaska.
KOSTNAD? Inte bestämt ännu.
ANMÄLAN: Inte bestämt ännu.
FRÅGOR: Kontakta gärna Gunilla för frågor, förslag och synpunkter.

Varmt välkomna!

Vad är Biodanza?

Så här beskriver OpenAI Biodanza med en mening: ”Biodanza är en dans- och rörelseterapi som syftar till att hjälpa människor att få kontakt med sina känslor och hitta glädje och tillfredsställelse genom strukturerade danser och musik från olika kulturella traditioner.” Att försöka förstå vad Biodanza är går inte – Biodanza är biologiskt inte logiskt. Men några filmer kan ge en viss förståelse. Här nedan är några klipp från YouTube.

En kort film från Biodanzaskolan i USA. Klicka här.

En annan fin film skapad av Elsa David i Portugal, som också presenterar Biodanza. Klicka här.

Biodanza i media

Biodanza är nytt i Sverige och Tara  har hängt med. De skriver ”Biodanza – en ny träningsform för kropp och själ som stärker vår förmåga att leva livet och väcker vår glädje och förmåga att njuta av livet”. Läs här: Biodanza TARA 2014. I Norge är Biodanza större än i Sverige och tidningen Bedre hälsa har gjort ett välformulerat reportage om Biodanzas läkande förmåga. Läs här: Biodanza Bedre hälsa.

Biodanzasessionen

SAMLING. Varje session inleds med en samling, där temat för sessionen presenteras. Det är också ett tillfälle för deltagarna att dela med sig av upplevelser, tankar och frågor.

KLÄDER. Välj bekväma kläder, gärna med ett lager som du kan ta av dig om du blir varm. Vissa väljer att dansa i träningskläder, andra i mjukiskläder, vissa i klänning eller kjol, andra i byxor. Klä dig bekvämt i kläder som du trivs i.

VATTENFLASKA. En vattenflaska är bra att ha med sig, om du blir törstig.

SESSIONEN. Biodanzasessionen består av olika övningar som Biodanzaläraren förklarar och demonstreras vartefter. Varje övning utförs till musik. Alla övningarna tillsammans utgör sessionen. Det är som en upplevelse av livet och kallas vivencia. I början är övningarna mer aktiva för att sedan bli lugnare. Var och en utför övningarna utifrån hur de vill.

EFTER SESSIONEN. Efter sessionen väljer var och en hur mycket de vi prata. Vissa vill vila lite, kanske med stängda ögon, medan andra vill prata. Känn efter vad du vill och välj hur du vill interagera med de andra. Försök känna av och respektera vad de övriga vill.

Friskvårdskuponger

Jag samarbetar också med Epassi för dig som har förmånen att ha friskvård genom jobbet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.