• Biodanza -
  en metod att med hjälp av rörelser och musik hålla om individer för att få dem att blomstra tillsammans - var och en på sitt unika sätt.
 • Livets dans -
  återupptäck den naturliga glädjen du kände som barn.
 • Intimitet och expressivitet
  Öka din förmåga att känna av inåt och uttrycka utåt.
 • Uttryck är frihet!
  Vi fostras till anpassning och att vara till lags.
 • Glädje och gemenskap
  Vill du uppleva glädje tillsammans med andra?
 • Kommunikation
  Vi är en kommunicerande varelse som vill leva i relation med andra
 • Att se och bli sedd
  Alla drömmer om att bli sedda - gåvan är att också se!

Återupptäck livets glädje genom Biodanza!

 

Vill du bygga bättre relation med dig själv och till andra? Vill du förbättra din hälsa? Vill du stimulera din kreativitet? Vill du uppleva glädje och mening genom rörelse och musik? Vill du utforska din potential att leva? Kanske vill du helt enkelt återupptäcka livets glädje? Kom och pröva livets dans!

Återkoppling från gruppen i Uppsala. Kom och upplev du också.

Återkoppling från gruppen i Uppsala. Kom och upplev du också.

Kom och upplev Biodanza!

Höstens dans startar 27 augusti. De första fyra gångerna är gruppen öppen för alla, även de som inte tidigare dansat Biodanza. Efter 17 september vill jag att du som kommer ska ha varit med tidigare. Vill du pröva att dansa efter 17 september, maila mig på gunilla(snabel-a)frigorlivskraften.nu.  Gruppen i höst startar i samband med att skolorna börjar. Jag återkommer med mer specifik information. I början av terminen kommer gruppen vara öppen för dig som inte tidigare dansat Biodanza. Jag är tacksam om du som inte varit med tidigare meddelar när du tänker komma. Vill du komma och pröva efter 17 september ska du kontakta Gunilla på gunilla(snabel-a)frigorlivskraften.nu. Jag är tacksam om alla som kommer nya hör av sig till mig innan ni kommer. Här dansar vi:

Var? Ekeby medicinska fotvård, Ekeby bruk ingång A30, Uppsala
När? Måndagar kl 18.30-20.30. Terminsstart 27 augusti. Vi dansar inte vecka 44 (den 29 oktober). Vi avslutar den 17 december.
Pris? Du som inte dansat tidigare betalar 100 kronor första tillfället.  Terminskort 16 gånger 2640 kronor. 10 klipp 2000 kronor, 5 klipp 1000 kronor. Drop-in 265 kronor.
Betalning? Betala till BG 5636-1249, Swisha, betala kontant eller mot faktura.
Hur? Gunilla Janmark Veldhuis, utbildad Biodanzalärare leder passen.
Anmälan: Anmäl dig via mail till gunilla(snabel-a)frigorlivskraften.nu eller ring/sms:a till 0739 469 529.

Bildaannons 60x30 mm_högupplöst_0

VARMT VÄLKOMMEN!

Kulturnatt med Familjedanza och Biodanza 8 september

logo_datum_bla¦è

Den 8 september är det dags för Kulturnatt i Uppsala. Då har du möjlighet att delta på Familjedanza eller Biodanza för vuxna. På Familjedanzan är hela familjen välkommen, oavsett antal generationer och hur den är sammansatt. Kom och pröva något nytt tillsammans med andra. Arrangemangen ges i samarbete med Akademihotellet och Studieförbundet Bilda.

14.00 – 15.00 Familjedanza
Lek, rörelse, musik och gemenskap.

16.00 – 17.15  Biodanza för vuxna
Närvaro, följsamhet, kommunikation och glädje tillsammans med andra.

Vi kommer dansa i Clasonsalen intill Akademihotellet, Övre Slottsgatan 5. Dansen leds av Gunilla Janmark Veldhuis, utbildad Biodanzalärare. Kom i bekväma kläder i god tid. Inga förkunskapskrav och inga danssteg lärs ut. Arrangemangen är gratis.

VARMT VÄLKOMNA!

Akademi hotellet

Vad är Biodanza?

En kort film som beskriver Biodanza:

 

En annan fin film som också presenterar Biodanza:

 

Biodanza i media

Biodanza är nytt i Sverige och Tara  har hängt med. De skriver ”Biodanza – en ny träningsform för kropp och själ som stärker vår förmåga att leva livet och väcker vår glädje och förmåga att njuta av livet”. Läs här: Biodanza TARA 2014. I Norge är Biodanza större än i Sverige och tidningen Bedre hälsa har gjort ett välformulerat reportage om Biodanzas läkande förmåga. Läs här: Biodanza Bedre hälsa.

Biodanzasessionen

SAMLING. Varje session inleds med en samling, där temat för sessionen presenteras. Det är också ett tillfälle för deltagarna att dela med sig av upplevelser, tankar och frågor.

KLÄDER. Välj bekväma kläder, gärna med ett lager som du kan ta av dig om du blir varm. Vissa väljer att dansa i träningskläder, andra i mjukiskläder, vissa i klänning eller kjol, andra i byxor. Klä dig bekvämt i kläder som du trivs i.

VATTENFLASKA. En vattenflaska är bra att ha med sig, om du blir törstig.

SESSIONEN. Biodanzasessionen består av olika övningar som Biodanzaläraren förklarar och demonstreras vartefter. Varje övning utförs till musik. Alla övningarna tillsammans utgör sessionen. Det är som en upplevelse av livet och kallas vivencia. I början är övningarna mer aktiva för att sedan bli lugnare. Var och en utför övningarna utifrån hur de vill.

EFTER SESSIONEN. Efter sessionen väljer var och en hur mycket de vi prata. Vissa vill vila lite, kanske med stängda ögon, medan andra vill prata. Känn efter vad du vill och välj hur du vill interagera med de andra. Försök känna av och respektera vad de övriga vill.

Friskvårdskuponger

Jag samarbetar också med Actiway för dig som har förmånen att ha friskvård genom jobbet.