• Biodanza -
  en metod att med hjälp av rörelser och musik hålla om individer för att få dem att blomstra tillsammans - var och en på sitt unika sätt.
 • Livets dans -
  återupptäck den naturliga glädjen du kände som barn.
 • Intimitet och expressivitet
  Öka din förmåga att känna av inåt och uttrycka utåt.
 • Uttryck är frihet!
  Vi fostras till anpassning och att vara till lags.
 • Glädje och gemenskap
  Vill du uppleva glädje tillsammans med andra?
 • Kommunikation
  Vi är en kommunicerande varelse som vill leva i relation med andra
 • Att se och bli sedd
  Alla drömmer om att bli sedda - gåvan är att också se!

Återupptäck livets glädje genom Biodanza!

Vill du bygga bättre relation med dig själv och till andra? Vill du förbättra din hälsa? Vill du stimulera din kreativitet? Vill du uppleva glädje och mening genom rörelse och musik? Vill du utforska din potential att leva? Kanske vill du helt enkelt återupptäcka livets glädje? Kom och pröva livets dans!

Återkoppling från gruppen i Uppsala. Kom och upplev du också.

Återkoppling från gruppen i Uppsala. Kom och upplev du också.

Kom och upplev Biodanza!

Den 15 januari startar veckogruppen i Biodanza. Gruppen är öppen för alla under hela januari. Efter januari ska du ha erfarenhet av Biodanza för att vara med. Jag är tacksam om du som inte varit med tidigare meddelar när du tänker komma. Vill du komma och pröva efter januari ska du kontakta Gunilla på gunilla(at)frigorlivskraften.nu.

Var? Ekeby medicinska fotvård, Ekeby bruk ingång A30, Uppsala
När? Måndagar kl 18.30-20.30.
Pris? Du som inte dansat tidigare betalar 100 kronor. Terminsavgift 19 gånger 2850 kronor, 10-klippkort 1800 kronor, 5-klipp 950 kronor och drop-in 250 kronor. Terminen startar 15 januari och slutar 11 juni. OBS! Klippkort är endast giltiga under innevarande termin.
Betalning? Betala till BG 5636-1249, Swisha, betala kontant eller mot faktura.
Hur? Gunilla Janmark Veldhuis, utbildad Biodanzalärare leder passen.
Anmälan: Anmäl dig via mail till gunilla(snabel-a)frigorlivskraften.nu eller ring/sms:a till 0739 469 529.

Bildaannons 60x30 mm_högupplöst_0

VARMT VÄLKOMMEN!

Heldags workshop 10 mars

Den 10 mars kommer Grazia Lombardi från Norge/Italien till Uppsala och tillsammans ska vi hålla en heldags workshop med temat #us♀♂ – hylla mänskligheten. Under en heldag kommer vi att utforska styrkor och drömmar, uttrycka oss och värna om såväl likheter som allt som är unikt. Mänskligheten förtjänar att bli hyllad!

När? 10 mars kl. 10.00-17.00
Var? Ekeby Medicinska fotvård, Ekeby Bruk, Ingång A30
Kostnad? 900 kronor för hela dagen. Betala via Swish 0739-469 529 eller BG 5636-1249.
Anmälan? gunilla(snabel-a)frigorlivskraften.nu. Anmäl dig före 28 februari och kom för 900 kronor. Alla är välkomna. Inga förkunskapskrav.

Se inbjudan

VARMT VÄLKOMMEN!

Gunilla Janmark Veldhuis

Gunilla Janmark Veldhuis

Grazia Lombardi

Grazia Lombardi

 

 

 

 

 

 

Vad är Biodanza?

En kort film som beskriver Biodanza:

 

En annan fin film som också presenterar Biodanza:

 

Biodanza i media

Biodanza är nytt i Sverige och Tara  har hängt med. De skriver ”Biodanza – en ny träningsform för kropp och själ som stärker vår förmåga att leva livet och väcker vår glädje och förmåga att njuta av livet”. Läs här: Biodanza TARA 2014. I Norge är Biodanza större än i Sverige och tidningen Bedre hälsa har gjort ett välformulerat reportage om Biodanzas läkande förmåga. Läs här: Biodanza Bedre hälsa.

Biodanzasessionen

SAMLING. Varje session inleds med en samling, där temat för sessionen presenteras. Det är också ett tillfälle för deltagarna att dela med sig av upplevelser, tankar och frågor.

KLÄDER. Välj bekväma kläder, gärna med ett lager som du kan ta av dig om du blir varm. Vissa väljer att dansa i träningskläder, andra i mjukiskläder, vissa i klänning eller kjol, andra i byxor. Klä dig bekvämt i kläder som du trivs i.

VATTENFLASKA. En vattenflaska är bra att ha med sig, om du blir törstig.

SESSIONEN. Biodanzasessionen består av olika övningar som Biodanzaläraren förklarar och demonstreras vartefter. Varje övning utförs till musik. Alla övningarna tillsammans utgör sessionen. Det är som en upplevelse av livet och kallas vivencia. I början är övningarna mer aktiva för att sedan bli lugnare. Var och en utför övningarna utifrån hur de vill.

EFTER SESSIONEN. Efter sessionen väljer var och en hur mycket de vi prata. Vissa vill vila lite, kanske med stängda ögon, medan andra vill prata. Känn efter vad du vill och välj hur du vill interagera med de andra. Försök känna av och respektera vad de övriga vill.

Friskvårdskuponger

Jag samarbetar också med Actiway för dig som har förmånen att ha friskvård genom jobbet.