• Biodanza -
  en metod att med hjälp av rörelser och musik hålla om individer för att få dem att blomstra tillsammans - var och en på sitt unika sätt.
 • Livets dans -
  återupptäck den naturliga glädjen du kände som barn.
 • Intimitet och expressivitet
  Öka din förmåga att känna av inåt och uttrycka utåt.
 • Uttryck är frihet!
  Vi fostras till anpassning och att vara till lags.
 • Glädje och gemenskap
  Vill du uppleva glädje tillsammans med andra?
 • Kommunikation
  Vi är en kommunicerande varelse som vill leva i relation med andra
 • Att se och bli sedd
  Alla drömmer om att bli sedda - gåvan är att också se!

Återupptäck livets glädje genom Biodanza!

Vill du förbättra din hälsa och få bättre kontakt med dig själv och andra? Vill du stimulera din kreativitet? Vill du uppleva glädje och mening genom rörelse och musik? Vill du utforska din potential att leva? Kanske vill du helt enkelt återupptäcka livets glädje? Kom och pröva livets dans!

Återkoppling från gruppen i Uppsala. Kom och upplev du också.

Återkoppling från gruppen i Uppsala. Kom och upplev du också.

Kom och upplev Biodanza!

Den 21 augusti startade veckogruppen i Biodanza. Gruppen är öppen för alla vid terminsstarten. Nu ska du ha någon tidigare erfarenhet av Biodanza. Vill du pröva hör av dig till Gunilla Janmark Veldhuis (gunilla(at)frigorlivskraften.nu).

Var? Ekeby medicinska fotvård, Ekeby bruk ingång A30, Uppsala
När? Kl 18.30-20.30.
Pris? Du som inte dansat tidigare betalar 100 kronor. Terminsavgift 16 gånger 2400 kronor, 10-klippkort 1800 kronor, 5-klipp 950 kronor och drop-in 250 kronor.
Betalning? Betala till BG 5636-1249, Swisha, betala kontant eller mot faktura.
Hur? Gunilla Janmark Veldhuis, utbildad Biodanzalärare leder passen.
Anmälan: Anmäl dig via mail till gunilla(snabel-a)frigorlivskraften.nu eller ring/sms:a till 0739 469 529.

VARMT VÄLKOMMEN!

Bildaannons 60x30 mm_högupplöst_0

VARMT VÄLKOMMEN!

Workshop: DU ÄR DANSEN!

Du har huvudrollen när Gunilla tillsammans med Carolina Churba-Doyle bjuder in till en heldagsworkshop där vi ska utforska – upptäcka – uppleva och känna. Carolina har bidragit till spridningen av Biodanza i flera Europeiska länder, Australien och Sydafrika. Hon har en lätt sil, som är grundad i den afrikanska myllan och kryddad med en glädje inifrån.

När? 14 oktober kl. 10.00-17.00
Var? Ekeby Medicinska fotvård, Ekeby Bruk, Ingång A30
Kostnad? 800 kronor för hela dagen. Betala via Swish 0730-469 529 eller BG 5636-1249.
Anmälan? gunilla(snabel-a)frigorlivskraften.nu. Anmäl dig före 4 oktober och kom för 700 kronor. Alla är välkomna. Inga förkunskapskrav.

Se inbjudan.

Vad är Biodanza?

En kort film som beskriver Biodanza:

 

En annan fin film som också presenterar Biodanza:

 

Biodanza i media

Biodanza är nytt i Sverige och Tara  har hängt med. De skriver ”Biodanza – en ny träningsform för kropp och själ som stärker vår förmåga att leva livet och väcker vår glädje och förmåga att njuta av livet”. Läs här: Biodanza TARA 2014. I Norge är Biodanza större än i Sverige och tidningen Bedre hälsa har gjort ett välformulerat reportage om Biodanzas läkande förmåga. Läs här: Biodanza Bedre hälsa.

Biodanzasessionen

SAMLING. Varje session inleds med en samling, där temat för sessionen presenteras. Det är också ett tillfälle för deltagarna att dela med sig av upplevelser, tankar och frågor.

KUDDE ELLER FILT. Många vill ha något att sitta på under samlingarna. Ta med en kudde eller en filt. Det finns också att låna i lokalen.

KLÄDER. Välj bekväma kläder, gärna med ett lager som du kan ta av dig om du blir varm. Vissa väljer att dansa i träningskläder, andra i mjukiskläder, vissa i klänning eller kjol, andra i byxor. Klä dig bekvämt i kläder som du trivs i.

VATTENFLASKA. En vattenflaska är bra att ha med sig, om du blir törstig.

SESSIONEN. Biodanzasessionen består av olika övningar som Biodanzaläraren förklarar och demonstreras vartefter. Varje övning utförs till musik. Alla övningarna tillsammans utgör sessionen. Det är som en upplevelse av livet och kallas vivencia. I början är övningarna mer aktiva för att sedan bli lugnare. Var och en utför övningarna utifrån hur de vill.

EFTER SESSIONEN. Efter sessionen väljer var och en hur mycket de vi prata. Vissa vill vila lite, kanske med stängda ögon, medan andra vill prata. Känn efter vad du vill och välj hur du vill interagera med de andra. Försök känna av och respektera vad de övriga vill.

 Friskvårdskuponger

7_fvkbanner180x100

Jag tar emot Friskvårdskuponger för dig som har den förmånen genom ditt jobb.